Republika Srpska

РС: Јавном сектору више од 2 милиона КМ, ове године

БAЊA ЛУКA - Јавни сектор Републике Српске у току ове године добио је више од два милиона КМ бесповратне помоћи, док је тај износ прошле године износио више од четири милиона КМ, подаци су Министарства за економске односе и регионалну сарадњу РС.


Из Министарства истичу да укупан износ бесповратне помоћи који је Српска добила за све секторе није могуће прецизно утврдити.

У току ове године у Регистру донација у јавном сектору евидентирано је 2.279.199 КМ донација, а у 2008. години 4.441.818 КМ, наводе у Министарству.

Највећи донатори који су у овом периоду улагали у Српску су Јапан, СAД, Канада, Данска, Шпанија, а највише средстава прошле и ове године добили су сектори енергетике и то 2.730.483 КМ.

У Министарству за економске односе и регионалну сарадњу наводе да је из ИПА програма помоћи Европске комисије за ову годину за развој инфраструктуре РС донирано 17,5 милиона евра.

Од тих средстава за жељезнички коридор Пет це Добој - Шамац издвојено је 2,5 КМ, а за Маховљанску петљу пет милиона КМ, општина Бијељина добила је од Европске банке за обнову и развој 3,5 милиона КМ, док јер за хидроелектране у Добоју издвојено 5,5 милиона КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog