Republika Srpska

Пајтић: Рецесија ће смањити Буџет Војводине за 12 одсто

НОВИ САД - Предсједник Извршног вијећа Војводине Бојан Пајтић позвао је посланике Скупштине АП Војводине да на данашњој сједници подрже ребаланс покрајинског буџета, који ће, због рецесије, бити за 12 одсто мањи од планираног.


"Због рецесије, која је погодила и Војводину, буџет ће после данашњег ребаланса бити мањи за око 7,2 милијарди динара од износа који смо планирали почеком ове године", рекао је Пајтић у обраћању посланицима.

Он је истакао да се смањење буџета неће одразити на програме запошљавања нових радника у Војводини и подсјетио да је кроз покрајинске програме запошљавања до сада запослено око 20 000 људи, од којих је кроз програме Покрајинског секретаријата за рад и запошљавае запослено 16 500 радника.

Према његовим ријечима, буџетски расходи намијењени раду покрајинске администрацију су најмањи не само у односу на администрацију Србије, него и југоисточне Европе.

У Новом Саду у току је 13. редовна сједница Скупштине АП Војводине на којој посланици расправљају о ребалансу покрајинског буџета.

Претходно су посланици за новог покрајинског омбудсмана изабрали Дејана Јанчу, досадашњег савјетника у кабинету предсједника Извршног вијећа Бојана Пајтића.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog