Svijet

Русија: Ухапшени продавци лажних диплома

МОСКВА - Руска полиција открила је криминалну групу која је продавала лажне факултетске дипломе, укључујући и амерички Универзитет Харвард, изјавио је данас званичник руског Министарства унутрашњих послова Алексиј Шишко.


"Криминалну групу, која је продавала лажне факултетске дипломе у јулу су открили званичници из Одјељења за економску безбједност при руском МУП" рекао је Шишко новинарима.

Према његовим ријечима, диплома са Харварда могла је да се купи за 40.000 доларa. Он је додао да су криминалци користили банковне картице да би пребацивали новац у иностранство.

Шишко је истакао да је фалсификовање диплома међународни проблем и да више хиљада фалсификованих докумената бива откривено годишње у разним земљама, укључујући Велику Британију, САД и Украјину.

Замјеник шефа Истражног одијељења руског МУП-а Александар Хазин рекао је да је веома тешко пред лице правде извести кривце, јер је велики број људи умјешан у превару, па је самим тим потребно и додатно вријеме да буду откривени.

Хазин је рекао да је љетос у Москви ухапшено лице које је покушавало да за 10.000 долара прода диплому престижног руске Академије за економију "Плеханов".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog