Republika Srpska

Чак и у Семберији слаба заинтересованост за сијање пшенице

БИЈЕЉИНА - Пољопривредници са подручја општине Бијељина поднијели су 783 захтјева за регресирану сјеменску пшеницу, што није на очекиваном нивоу, рекао је начелник општинског Одјељења за привреду и пољопривреду Предраг Јовић.


Он је додао да је разлика огромна у односу на прошлогодишњу јесењу сјетву када је Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске упућено 5.800 захтјева.

"Поставља се питање да ли ће ти захтјеви, који се односе на пријављених 2 200 хектара, у односу на прошлу годину када је засијано 17.000 хектара пшеницом. Не зна се шта ће бити ове године и како ће људи сијати, највјероватније, из својих амбара", рекао је Јовић.

Јовић је појаснио да ће Дирекција за робне резерве након што Министарство обради захтјеве из свих општна, одредити мјеста гдје ће пољоприврденици моћи да преузму регресирану сјеменску пшеницу.

С обзиром да је у току оптимални сјетвени рок, све активности у вези са преузимањем сјеменске пшенице морају се обавити што прије да би сјетва била обављена на вријеме.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog