Republika Srpska

Мујезиновић: Нова руководства спасила су Нафтни терминал Плоче

САРАЈЕВО - Предсједник Владе Федерације БиХ Мустафа Мујезиновић изјавио је да је именовањем вршиоца дужности директора Терминала ФБиХ у Сарајеву и позајмицом од 2,8 милиона КМ Федерација спасила Нафтне терминале Плоче.


Он је најавио да ће на сједници федералне Владе у сриједу овај проблем поново бити разматран с циљем његовог квалитетнијег рјешења.

"Надам се да ћемо повући конкретне потезе. Једни тврде да од Нафтних терминала Плоче нема ништа, док други сматрају како су у доста добром стању. Права је истина вјероватно негдје између. Све остало је политичка борба и предизборна кампања", рекао је Мујезиновић.

Одговарајући на питање због чега се Влада ФБиХ одлучила да именује Ибрахима Бећирбеговића за в.д. директора Терминала ФБиХ у Сарајеву, ако је против њега покренут кривични поступак, Мујезиновић је рекао да су се на конкурс јавила четири кандидата од којих два или три уопште нису задовољавала основне ствари.

"Никог другог нисмо могли изабрати до Бећирбеговића кога лично не познајем. Против свих који су били у управљачким структурама и који су прошли кроз Терминале ФБиХ и Нафтне терминале у Плочама подигнуте су кривичне пријаве", појаснио је Мујезиновић.

Он је додао да сви који су до сада на било који начин учествовали у управљачким структурама и раду терминала треба да буду замијењени новим људима који ће у будућности управљати овим компанијама.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog