Republika Srpska

НЛБ Развојна и Балкан инвестмент банка пласирају револвинг кредите

БАЊА ЛУКА - Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске потписало је, у оквиру мјера за ублажавање негативних ефеката свјетске економске кризе, са НЛБ Развојном банком и Балкан инвестмент банком уговор о процедурама и начинима утрошка прикупљених средстава у "Фонд партнер", гдје ће пољопривредницима бити на располагању 2.240.000 КМ.


Ријеч је о револвинг фонду, а кредити су доступни регистрованим пољопривредним произвођачима и акционарским друштвима из сектора пољопривреде, пољопривредним задругама и осталим правним лицима регистрованим за обављање пољопривредне дјелатности - саопштено је данас из овог министарства.

Каматна стопа на кредитна средства је фиксна и износи 3,25 одсто, уз 0,5 одсто трошкова за обраду кредита, рок отплате до пет година уз грејс период до годину дана.

Минимални износ кредита је 10.000 КМ, а максимални 100.000 КМ, а средства из тог кредита намијењена су за пласирање у изградњу нових објеката за сточарство, куповину основног стада, подизање нових вишегодишњих засада, те подизање стакленика и пластеника.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog