Republika Srpska

Подриње - једна економска регија

БЕОГРАД - Приједлог Представништва Републике Српске у Србији да у оквиру Пројекта за успостављање сарадње у широј области Подриња буду унапријеђени сектори - пољопривреда, природни ресурси, производно-прерађивачка дјелатност и туризам, добио је пуну подршку на данашњем састанку у Београду.


Састанку су, осим представника Представништва РС у Србији, присуствовали и чланови Регионалне привредене коморе Ужице и општина које су у њеној надлежности а припадају сливу ријеке Дрине, те општина које покрива Подручна привредна комора Источно Сарајево а које гравитирају Дрини.

Предсједник Регионалне привредне коморе Ужице Душко Мајкић рекао је да по европским стандардима слив Дрине има услове да постане европска регија, али када Србија, БиХ и Црна Гора на прави начин уђу у европске интеграције.

"Ми подржавамо иницијативу са данашњег скупа и очекујемо још јаче програме", истакао је Мајкић и додао да сарадња мора бити подигнута на већи ниво.

Он је подсјетио да су регионалне привредне коморе Сремска Митровица, Ваљево и Ужице, Привредна комора Црне Горе, подручне привредне коморе Бањалука, Бијељина, Источно Сарајево, Горажде и Требиње, 2007. године потписале споразум о оснивању њихове заједнице.

Споразум о оснивању заједнице ових привредних комора је потписан уз покровитељство Привредне коморе РС.

Мајкић је нагласио да је основни циљ био да буде направљена регија уз ријеку Дрину са којом би се ушло у Европу.

"Циљ је био да развијамо сарадњу а да касније ту регију представљамо локалним и регионалним управама, како би постала европска регија", додао је Мајкић.

Unesite tekst!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog