Društvo

Штрабаг: ништа не кријемо, папире тражите из Беча

БAЊA ЛУКA - Аустријска компанија "Штрабаг" саопштила је да нема шта да крије у уговорима са Владом Републике Српске о градњи мреже аутопутева у Српској и поручила Транспаренси интернешнелу БиХ да се обрате канцеларији ТИ у Бечу којима је документи дати на увид.


"Ми немамо искуство са Транспаренси интернешнелом БиХ и одлучили смо да вам не прослиједимо било који документ, али обратите се ТИ у Бечу, којем смо дали документе на увид јер немамо шта да кријемо", наводи се у одговору "Штрабага" на писмо Транспаренси интернешнела БиХ, који им тражи на увид уговоре са Владом РС о градњи мреже аутопутева у Српској.

У одговору, који је у посједу "Гласа Српске", наводи се да се "Штрабаг" брине да се сигурност њихових уговора држи строго повјерљивим када се они дају трећим странама и да конкуренти не добију сазнања о овим документима, те да су стога одлучили да било који документ не просљеђују.

"Пошто немамо шта да кријемо у овим уговорима, предлажемо да позовете ТИ у Бечу, гдје бисмо им послије потписивања обавезе повјерљивости ставили тражену документацију на увид и преглед", наводи се у одговору генералног директора "Штрабага" Рудолфа Крапфа.

Писмо ТИ БиХ "Штрабагу" у Aустрији прослиједило је Министарство саобраћаја РС на чију адресу је стигло, а тражили су увид у Концесиони уговор са Владом РС и његове измјене.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog