Sport

Српски Орлови преко Хрвата у финалу канадске лиге

ТОРОНТО - Српски Бијели Орлови (Serbian White Eagles) пласирали су се четврти пут узастопно у финале фудбалског првенства Канаде након што су елиминисали Кроацију Торонто.


Према правилима канадске лиге, пласман у финале обезбјеђује боља екипа након двије утакмице. Орлови су у првом мечу славили са 3:1, а у другом изгубили катастрофалних 7:1.

Захваљујући канадском осјећају за фудбалски игру, правилима је било предвиђено играње продужетака, у којима су Орлови славили голом Николе Шишовића, четири минута пред крај другог продужетка.

Други финалиста биће познат у недељу после реванш меча између екипа Троа Ривијер и Италија Шутерс.

Бијели Орлови су у другој утакмици финала престали бити незаинтереовани посматрачи тек у продужецима, након што је у регуларном дијелу било катастрофалних 7:1 за Торонто Кроацију.

Орлови су у реванш утакмицу ушли сувише опуштено, што је екипа Кроације искористила, а прије свих Томислав Малетић који је постигао чак пет голова. Малетић је довео Кроацију у вођство већ у 11. минуту, а до краја полувремена виђена су још два поготка, а стријелци су били Фицфилијамс у 16 и Медић уд 34. (аутогол). У наставку је Малетић постигао још четири поготка, тако да је утакмица отишла у продужетке.

За разлику од регуларних 90 минута, у продужецима је виђена потпуно другачија ситуација на терену, а побједу и пласман у финале Орловима је донио Никола Шишовић у 117. минуту утакмице. Претходно је екипи српких исељеника поништен погодак због офсајда.

Противник Белим Орловима у финалу 24. октобра биће успјешнији из дуела Троа-Ривиер - Италија Шутерс. У првом мечу резултат је био 3:3.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog