Društvo

Медведева ће чувати 5000 полицајаца

БЕОГРАД - Посјета руског предсједника Дмитрија Медведева има историјски значај за Србију и о безбједности руског предсједника бринуће 5 000 полицајаца, рекао је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.


Он је додао да ће о безбједности руског предсједника Србија почети да брине од тренутка када његов авион буде ушао у српски ваздушни простор, па све док га не напусти.

Дачић је истакао да ће на испиту током посјете Медведва бити читав систем безбједности, од чега је највећи дио одговорности на српској полицији, али су укључене и друге безбједносне службе.

Дачић је рекао се марш-рута кретања руског предсједника не објављује због безбједносних разлога и додао да се грађани полако навикавају на званичнике из свијета.

Министар је истакао да ће о безбједности Медведева бринути и руска страна, али је полиција Србије добила велико повјерење, јер су односи двије земље добри, па се иначе не очекују инциденти.

Дачић је рекао да постоји велика разлика у безбједносном смислу када је ријеч о недавној посјети потпредсједника САД Џозефа Бајдена и посјете руског предсједника.

Медведев ће, како је најављено, положити вијенце на спомен-обиљежје ослободиоцима Београда, због чега је поновљен апел надлежних да Београђани током сутрашњег дана што више се користе возилима јавног градског саобраћаја, а мање приватним аутомобилима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog