Republika Srpska

Бијељина: Почела градња гасификационог система

БИЈЕЉИНА - У бијељинском насељу Ковиљуше данас је почела изградња гасификационог система, вриједног 23.000.000 евра, који ће од Бијељине направити чист еколошки град.


Начелник општине Бијељина Мићо Мићић изразио је очекивање да ће захваљујући стратешком партнеру, фирми "Нови Сад-гас", са којим је оформљено предузеће "Бијељина-гас", за двије године цијели град бити покривен овом мрежом.

"Цијена прикључка не би требало да буде већа од 750 евра. Комлетан пројекат вриједи 23.000.000 евра, од чега општина, кроз грађевинске дозволе и земљиште, учествује са 20 одсто, а остало је на новосадској гасоводној фирми", рекао је Мићић и додао да ће мрежа бити дуга 260 километара.

Он је рекао да ће Бијељина добити гас независно од тога да ли ће ићи посредством руске компаније или ће се прикључивање радити на постојећи гасовод који иде за Сарајево, у Шепку.

"Важно је да смо почели од овог дијела гдје се тренутно ради и канализација, јер је град већ прекопан због једног пројекта", додао је Мићић.

Директор предузећа "Нови Сад - гас" Јово Вујановић, који води и "Бијељина гас", рекао је да његово предузеће има огромно искуство када је ријеч о гасификацији.

"Са страним партнером ћемо у периоду 2010/2011. завршити комлетан прикључак за 20 000 потрошача. То је оно што могу да гарантујем", рекао је Вујановић.

Он је додао да је комплетан материјал за Бијељину обезбијеђен и додао да је ријеч о више од 230 километара секундарног гасовода - са мјерним станицама на пет градских зона.

"За грађане Бијељине ово је свакако значајна ствар, јер је гас енергент који данас прижељкују сви. Када дође испред сваког домаћинства направићемо уговоре по којим ће грађани у 36 мјесечних рата моћи уплатити прикључак вриједан 750 евра", рекао је Вујановић.

"Нови Сад - гас" овим пројектом први пут дјелује на подручју Републике Српске.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog