Društvo

Шпирић о пасошима: Испуњен битан улов за бијели шенген

БАЊА ЛУКА - Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић изјавио је да је издавање биометријских пасоша био један од најбитнијих услова за либерализацију визног режима за грађане БиХ и изразио наду да ће Европска комисија примијетити овај успјех БиХ.


Шпирић је рекао да је Савјет министара, без обзира на све слабости, показао озбиљност када је ријеч о испуњавању услова за либерализацију визног режима, што из дана у дан показује.

"Надам се да ће Европска комисија примијетити успјех БиХ. Волио бих да су данашњој промоцији присуствовали они који у име међународне заједнице говоре како је ово битно за грађане БиХ и други, који би требало да покажу озбиљност када је ријеч о биометријским пасошима", рекао је Шпирић новинарима у Бањoj Луци током промоције издавања биометријских пасоша.

Он је напоменуо да је његов циљ био да учини све да грађани буду стављени на "бијели шенген са грађанима земаља из региона" и апеловао је да се овај заједнички успјех промовише на нови начин, јер је сада вријеме када "земљи треба нови оптимизам".

Шпирић се захвалио Министарству цивилних послова БиХ и министру Средоју Новићу на предузетим активностима, те Агенцији за идентификациона документа, евиденцију и размјену података /ИДДЕЕА/ и свима који су учествовали у томе да се дође у прилику да се присуствује данашњој промоцији, истакавши да је ово значајан дан за грађане БиХ.

Промоцији издавања пасоша, осим Шпирића, присуствовао је и министар цивилних послова БиХ Средоје Новић, премијер Федерације БиХ Мустафа Мујезиновић којима је директор ИДДЕЕА Синиша Мацан симболично уручио "специмене" пасоша.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog