Društvo

Новинарка најавила тужбу против директора ХРТ

ЗАГРЕБ - Новинарка Хрватске-радио телевизије Ивана Драгичевић-Величковић најавила је да ће највјероватније тужити директора ове медијске куће Вању Сутлића због вријеђања на националној основи.


"Директор тврди да ме није назвао `четничком курветином`, а четверо мојих колега да јест. Одговор ћу, чини се, морати потражити на суду", рекла је Величковићева.

Сутлић је пред групом новинара и уредника - Мајом Север, Лелом Кнежевић, Сањом Миклеушевић и Робертом Зубером - грубо увриједио Ивану Драгичевић-Величковић по националној основи, будући да је удата за Србина.

Инцидент се догодио 5. фебруара прошле године у хуманитарној емисији "Трудионица" у којој је уредница Маја Север, између осталих, угостила и Ивану Драгичевић-Величковић.

Маја Север је рекла да јој је дан касније Сутлић рекао "ко ти је дозволио да интервјуишеш ту четничку курветину", а њену причу потврдило је још троје телевизијских новинара - Лела Кнежевић, Роберт Зубер и Сања Миклеушевић-Павић.

Сутлић је посредством портпарола најавио судску тужбу, тврдећи да је све то лаж и завјера против њега, али новинари, који су објавили ту причу, кажу да је то бесмислица, пише "Јутарњи лист".

"Једини разлог зашто то раније нисмо изнијели у јавност, кад се све и догодило, јесте то да смо хтјели заштитити нашу колегицу Ивану која је родила прије неколико мјесеци. Али, испало је да смо тако заштитили и Сутлића", рекла је Лела Кнежевић и додала да то није једини такав Сутлићев инцидент.

Предсједник Програмског савјета ХРТ-а Ђуро Попијач најавио је да ће савјет, послије именовања нових чланова, тражити од свих актера да се очитују, те да ће потом донијети одлуке.

"Ако се утврди да је то тачно, директор ће сам морати схватити може ли обнашати тако одговорну функцију", истакао је Попијач и додао да ће савјет имати доста посла, јер се на ХРТ-у неке ствари "дуго врте".

Потпредсједник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац сматра да би, ако су тачне тврдње новинара, Сутлић требало да поднесе оставку на то мјесто.

Он је позвао Сабор да организује расправу о ситуацији на ХРТ-у и о толерисању говора мржње.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog