Društvo

Синдикалци из Мостара траже хитан састанак са Инцком

МОСТАР - Представници Синдиката града Мостара, јавних установа и невладиних организација траже хитан састанак са високим представником у БиХ Валентином Инцком, јер се градске власти, ни након наметања привременог финансирања, нису успјеле договорити о избору градоначелника и усвајању буџета.


У писму, које су представници Синдиката града Мостара упутили Инцку наводи се да су у протеклом периоду покушали приближити ставове владајућих политичких странака ради рјешења мостарске кризе, али да, нажалост, нису успјели.

Синдикати наводе да су на састанку донијели закључак о формирању делегације града Мостара, која ће се састати са Инцком, јер сматрају да је он једина особа која може покренути ствар са мртве тачке.

У писму се наводи да Инцко једини има бонска овлаштења и може донијети одлуку о наметању буџета за ова три мјесеца, те казнити посланике градске скупштине или њихове странке за нерад који су исказали у протеклих годину дана.

Синдикати упозоравају да се у Мостару гасе институције, култура, спорт и све оно што чини живот једног града.

"Немојте допустити да силе мрака превладају и однесу нас у понор. Ми сматрамо да град Мостар није никакав град случај, нити то треба да буде", наводи се у писму.

Представници Синдиката Града Мостара траже хитан састанак са Инцком на којем би разговарали о конкретним проблемима, јер "желе бити партнери у рјешавању проблема и заједнички наћи квалитетна и дугорочна рјешења за град".

"Немојте допустити да наша права поново тражимо на улицама кроз штрајкове и протесте, јер је достојанство грађана овог града одавно погажено и ми желимо да на цивилизован и достојанствен начин помогнемо у процесима нормализације стања у Мостару", наводи се у писму.

На недавном састанку ХДЗ-а БиХ и СДА договорено је да се 26. октобра у Мостару одржи састанак између ове двије странке да би се покушало наћи рјешење за избор градоначелника, али ових дана из кантоналних и градских огранака ове двије странке стижу информације да на састанку неће бити ништа договорено, јер нико неће да одустане од својих ставова.

Накнадна одлука о привременом финансирању града, коју је донио високи представник Валентин Инцко, престала је важити 30. септембра, а Мостар нема градоначелника 380 дана.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog