Svijet

САД и Израел увјежбавају одбрану од ракетног напада

ЈЕРУСАЛИМ - Израел и САД започеће данас највећу противваздушну војну вјежбу током које ће бити симулиран напад пројектилима на јеврејску државу, изјавили су данас званичници.


У саопштењу израелске војске наводи се да ће у вјежби под називом "Боровничка кобра" (Juniper cobra) која ће трајати до 5. новембра учествовати око 1000 војника из европског контигента америчке војске и исто толико израелских војника.

Према писању медија, током вјежбе биће испробани противракетни системи "Ероу" (Хец), ТХААД , Ејџис" те "Патриот" и Хок".

Израелски дневник "Једиот Ахаронот" наводи да ће бити симулиран напад на Израел из Ирана, Сирије и Либана и да ће у вјежбу бити укључено и пресретање "бојевих" пројектила.

"Радна претпоставка на којој се заснива вјежба је да ће САД у случју рата Израелу пружити подршку противракетним средствима који ће заједнички дијеловати уз систем`Ароу два," пише лист.

У саопштењу војске се истиче да "вјежба није одговор ни на један свјетски догађак и да је планирање пет вјежбе `Џунипер кобра` почела прије годину и по дана."

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog