Svijet

Французи направили највише трошкова руководећи са ЕУ

ПАРИЗ - Шеф финансијског комитета француског Сената Жан Артуи рекао је да су трошкови француског руковођења ЕУ били двоструко већи од уобичајеног због лошег управљања и претјерано амбициозног програма.


Артуи је за француски дневник "Трибун" изјавио да је шестомјесечни мандат Париза на челу ЕУ коштао 151 милион евра што је за двоструко више од просјека европског блока који износи око 70 милиона евра.

Француско руковођење ЕУ било је својевремено предмет хвале, јер је предсједник Никола Саркози био веома активан на дипломатском пољу и у напорима да се избори са економском кризом, док је посредовао и у проглашењу примирја између Русије и Грузије.

Саркози је организовао и самит у Паризу за покретање уније медитеранских земаља, које је од тада у застоју због израелско-арапских тензија.

Артуи, који је независни централни политичар, рекао је да је француски програм био претјеран.

"Нису свих 500 догађаја које је организовало француско предсједништво била од кључне важности и одређен број њих није допринио успјеху Париза који се заснива на два до три дешавања, као што су рјешавање финансијске кризе или рат у Грузији", рекао је Артуи..

Он је додао да рачуни, који су преконтролисале званичне државне инспекције, нису били баш прозирни и није увијек јасно ко је коме плаћао и за шта.

Према његовим ријечима, недостатак транспартентности произилази из чињенице да су многи догађаји организовани у посљедњем минуту.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog