Republika Srpska

Скупља струја у РС ?

БАЊА ЛУКА - У Републици Српској могуће је поскупљење струје, најавила је директор "Електропривреде РС" Бранислава Милекић.


"Потпуно смо свјесни економског положаја потрошача електричне енергије у РС и стога ће наши захтјеви обухватити само нужне корекције", рекла је Милекићева.

Она је истакла да је процјена показала да је имовина у неким предузећима потцијењена, те да ће послије усвајања процјене морати да прокњиже резултате процјене, што ће имати за посљедицу повећање трошкова амортизације, а то ће довести до благе корекције цијена.

За првих девет мјесеци ове године ЕРС је остварила приход од 124.385.561 КМ, док је у истом периоду прошле године приход од продаје билансних вишкова износио 132.616.794 КМ.

"У 2009. години продато је више струје за 337 435 719 киловат-часова, а остварен је мањи приход за 8.231.233 КМ. Разлог за овакво стање је знатно смањење цијена на тржишту у 2009. у односу на 2008. годину", нагласила је Милекићева.

У Регулаторној комисији за енергетику РС истичу да ниједно предузеће, за сада, није поднијело захтјев за покретање тарифног поступка.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog