Svijet

Италијанке против Берлусконија

РИМ - Више од 98 000 жена у Италији потписало је петицију, покренуту на иницијативу љевичарског дневника "Република", којом се оптужује италијански премијер Силвио Берлускони због "мачо" става, као и става који често не указује поштовање према женама.


"Овај човјек нас вријеђа, зауставите га", предлаже се у петицији "Републике" за достојанство жена, која је покренута прије десетак дана када је Силвио Берлускони напао посланика демократске партије Розу Бинди /58/ током телевизијске емисије, рекавши јој да је "више лијепа него што је паметна".

"Жену је напао превртљиви предсједник" и "нисмо вам ми на располагању" - изјаве су Италијанки дневнику "Република", а многе од њих послале су своје слике са порукама премијеру.

Дневник наводи да је за десетак дана петицију потписало више од 98 000 жена.

"Стављањем акцента на године старости жене, на њен физички изглед, а не на њене људске квалитете, ризикује се враћање у епоху прије феминизма", изјавила је књижевница Лидија Равера, која је једна од бројних интелектуалаца потписника петиције.

Ђована Меланди, бивши министар из редова љевице, оквалификовала је Берлусконија као човјека који је "виши него што је образованији", знајући да је познат његовом комплекс малих димензија.

У мају мјесецу Берлусконијева супруга Вероника Ларио затражила је развод због тога што је, како је навела, премијер на изборну листу ставио "превише младих и згодних жена" и што се "превише дружи са малољетницама".

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog