Društvo

Влада РС данас о државним становима и заштити биља

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске требало би данас да разматра приједлог закона о државним становима на којима не постоји станарско право, те приједлог закона о измјенама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању.


На дневном реду сједнице су и нацрт закона о средствима за заштиту биља, нацрта закона о измјени Закона о приватизацији пословних зграда, пословних просторија и гаража, те нацрт закона о имовини и потраживањима којима управља Фонд за управљање некретнинама и потраживањима у власништву РС.

Влада би требало да разматра и приједлог стратегије развоја е-здравства РС за период 2009 - 2014. година, приједлог електроенергетског биланса РС за 2010. годину, као и информације о ефектима провођења трећег циклуса репрограма потраживања за утрошену електричну енергију.

На дневном реду сједнице је и информација о плану активности на реализацији препорука по извјештају о ревизији Консолидованог финансијског извјештаја o извршењу Буџета РС за период од 1. јануара до 31. децембра 2008. године, информација о Приједлогу споразума о сарадњи између Владе РС и Устечке регије /Република Чешка/, те информација о програму сарадње у области културе, између Министарства културе Републике Србије и Министарства просвјете и културе РС за 2010, 2011. и 2012. годину.

Међу 48. тачака дневног реда су и информација о приједлогу реализације пројекта "Јачање функционалних и институционалних капацитета Универзитета у Источном Сарајеву", информација о пројекту инсталације информационог система базичних евиденција у установама јавног здравства у РС, информације о проведеном конкурсу за израду идејног урбанистичког рјешења Спомен-подручја "Доња Градина".

Пред министрима ће се наћи и извјештај о стању у банкарском систему РС за период 1. јануара до 30. јуна ове године, те приједлог акционог плана за провођење Стратегије подстицања и развоја страних улагања у РС у периоду 2009-2012.

Биће разматрани и приједлози рјешења о проширењу оперативног буџета у оквиру законског буџета РС за ову године Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, у укупном износу од 10.000.000 КМ, те Министарству породице, омладине и спорта, у укупном износу од 1.905.000 КМ за период 1. јанаура до 31.10. ове године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog