Republika Srpska

Србија: Гдје се улаже руска милијарда

БЕОГРАД - Током посјете предсједника Руске Федерације Дмитрија Медведева Србији договорено је једино да 200 милиона долара, од укупно милијарду долара руског кредита Србији, буде усмјерено у републички буџет, а све друго намијењено је пројектима на чијем се уговарању увелико ради.


Русија је заинтересована да учествује у изградњи "Коридора 10", подизању термоцентрала, за градњу жељезничке станице "Прокоп" у Београду (на фотографији), реконструкцију станице метроа код Вуковог споменика, а једна њихова грађевинска фирма заинтересована је за изградњу путева и развој инфраструктуре.

Међудржавна радна група тек треба да прецизира висину камате, грејс период и рок отплате кредита од милијарду долара, о чему су се у Београду договорили предсједници Дмитриј Медведев и Борис Тадић.

Рок за тај посао не постоји, али је у интересу српске привреде да радови крену што прије.

До сада се разговарало и о изградњи термоцентрале "Нови Сад 2", о послу са "Београдским електранама" и обилазници око Београда на потезу Орловача - Бубањ Поток.

Руска страна заинтересована је да, према систему кључ у руке, изгради лаки и тешки метро, као и да учествује у градњи дијела "Коридора 10" од Новог Сада до Хоргоша.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog