Svijet

Истрага због пријетњи смрћу Берлусконију на Фејсбуку

РИМ - Италијанско правосуђе покренуло је истрагу након што се на интернету појавило више позива на убиство италијанског премијера Силвија Берлусконија, објавила је данас италијанска штампа.


"Судство мора да истражи пријетње упућене премијеру које су објављене путем интернет странице `Фејсбук`", оцијенио је министар правде Ангелино Алфано.

Тужилаштво у Риму пратећи овај захтјев покренуло је истрагу у вези са овим тешким пријетњама, објавио је италијански дневник "Ла република".

На сајту "Фејсбук", гдје је регистрована група са око 300 чланова, објављена је порука "Смрт Берлусконију", док је у другој групи, са око 16 000 чланова постављена пријетња "Убијмо Берлусконија".

Дневник "Ла Ребулика" наводи да је извјесни Италијан, који користи име "друг Раул" прије десетак дана преузео управљање групом на "Фејсбуку", која је поставила поруку у којој се позива на убиство Берлусконија.

Друг Раул тврди да не жели ничију смрт и да спорна порука, није пријетња већ обична шала.

"Данас, 12. октобра преузимам руковођење групом коју је претходни администратор одбацио, а не могавши да промијеним назив изјављујем да група припада категорији `смијешних изјава`. Лично никога не желим да убијем, нити желим да некога подстакнем да крши закон", написао је друг Раул на сајту.

Међутим, особе, које су се потписале именом и презименом, на овом сајту написале су "Силвио, завршићеш као Кенеди, немирно спавај!".

Неколико министара побунило се против ове "кампање мржње", а лидер главне опозиционе партије Дарио Франческини осудио је оваква "злодјела" и затражио затварање сајта.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog