Društvo

Лисица ујела жену, а пас дјечака

ДЕРВЕНТА - Лисица заражена бјеснилом напала је и изуједала једну жену на подручју општине Дервента, гдје су убијене четири ове заражене животиње.


Лисице заражене бјеснилом убијене су у мјестима Љупљаница и Босански Лужани, потврђено је Срни у Ветеринарском институту ''Др Васо Бутозан'' у Бањој Луци.

У Босанским Лужанима бијесна лисица је напала и изуједала мјештанку. Жена коју је ујела бијесна лисица успјела је да је ухвати и донесе кући, гдје јој је муж помогао да је убије. Жена је збринута је у медицинској установи, рекла је општински ветеринарски инспектор Весна Ђукић.

Она је нагласила да је затражена помоћ од Републичке ветеринарске инспекције на сузбијању ширења бјеснила које је у посљедње вријеме узело маха у овој општини.

Ђукићева је истакла да су заражене лисице убили грађани и донијели у ветеринарску установу.

Она је истакла да се општина Дервента суочила са још једном појавом коју не може сама ријешити, а то је велики број паса луталица који не презају ни да нападају људе.

Ђукићева је рекла да је такав пас прије два дана изуједао двогодишњег дјечака испред његове куће и нанио му тешке повреде главе и ока.

"Сва је срећа да пас није био заражен'', нагласила је Ђукићева.

Она је додала да општина Дервента нема средстава за набавку инјекција којима би се животиње најприје успавале, као ни оспособљену службу која би то радила.

''Дервента је пуна паса луталица који представљају праву опасност по грађане. Закон не дозвољава да се пси лиуталице убијају ватреним оружјем што је до сада био најјефтинији начин уништавања ових животиња'', рекла је Ђукићева.

Општински ветеринарски инспектор у Дервенти наложио је вакцинацију свих ловачких паса, јер су у сезони лова имају додира са лисицама.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog