Politika

Наградић о ''бутмирским замкама''

БАЊА ЛУКА - Потпредсједник Партије демократског прогреса Слободан Наградић изјавио је да је понуђени пакет уставних реформи у пропалом процесу у војној бази "Бутмир" био препун замки и да се представници Републике Српке нису сагласили да се ентитетима одузму надлежности у приступу ЕУ.


Он је рекао да владајућа петорка или прудска тројка треба да разговара, те да се у овом мандату могу измијенити тачке Устава које се односе на избор чланова Предсједништва БиХ и начин избора Дома народа, али да је све остало немогуће.

"Ако неко мисли да ће проћи приједлог повећања парламента БиХ, а да при томе не стоји да је у њему једна трећина из РС, а двије трећине из ФБиХ, остављајући то Изборном закону БиХ, онда се грдно вара", поручио је Наградић, који је учествовао у бутмирским преговорима.

Истакавши да се на основу тока разговора ни на један начин не наслућује могућност притисака у будућности, Наградић је рекао да је порука странаца јасна и да гласи "сами се договорите".

Он је навео да посјета руског предсједника Дмитрија Медведева Србији има неку поруку која се односи на БиХ и претходне разговоре, с обзиром да је Русија превише озбиљна и велика држава да би њен предсједник дошао у Београд, срео се са премијером РС, а да то нема никакав значај, те да ће се ефекти свега тога видјети.

Одговарајући на питање хоће ли ПДП добити новог лидера, Наградић је подсјетио да мандат лидера странке Младена Иванића траје до 2011. године и додао да нема сумње да ће остати до тада, али да не зна шта ће бити послије.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog