Republika Srpska

Пунто ће коштати 5.999 евра

БАЊА ЛУКА - Купци у Републици Српској плаћаће "фијат пунто" 5.999 евра, а у ову цијену урачунати су сви трошкови, рекао је директор бањолучке фирме "Самакс" Миленко Чудић.


Влада РС усвојила је уредбу о измјенама уредбе о условима и начину провођења субвенционисане куповине аутомобила "фијат пунто" чиме је у буџету РС обезбијеђено 800.000 КМ умјесто досадашњих 600.000 КМ за субвенције трошкова царине и царинске евиденције.

Фирма "Самакс", овлаштени дилер "Фијат аутомобила Србија" у РС, спремна је за увоз аутомобила, али је заинтересованих купаца у Српској двоструко више него што ће бити аутомобила на располагању.

"Отворили смо и активирали банкарске гаранције према `Фијату`, па возила у Српску могу да крену истог дана када уредба Владе РС ступи на снагу, а то је осам дана од дана објављивања у `Службеном гласнику`", рекао је Чудић.

Влада Србије раније је преузела само дио обавеза у плаћању царине, а Влада РС је проширењем средстава у буџету за ову намјену преузела преостали дио царине и остале обавезе на себе.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog