Politika

Радмановић: Преварили су Билта и Штајнберга

БАЊА ЛУКА - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић тврди да су замјеник америчког државног секретара Џејмс Штајнберг и министар спољних послова Шведске Крал Билт преварени, јер су им људи који раде за САД и ЕУ у Сарајеву рекли да ће рјешења која су понудили бити прихваћена.


"Лако је могуће да Карл Билт, а ни Џејмс Штајнберг нису вјеровали у успјех преговора, али да су их њихови људи на терену убиједили да је то могуће", рекао је Радмановић и појаснио да је ријеч о неким амбасадорима и људима у ОХР-у.

Радмановић вјерује да су Билт и Штајнберг схватили да је у БиХ подељена не само држава, већ и цијело друштво, истичући да је бутмирски процес требао бити заснован на реалности, а не на нечијим жељама за централизацију земље.

"Они мисле да се овдје нешто може ријешити силом , завртањем руке Србима, забраном рада и слањем у затвор без правне процедуре, али тако ништа не може да се реши", истакао је Радмановић.

Радмановић каже да је једино Сулејман Тихић задовољан бутмирским предлогом и једино "он плаче" послије оваквог завршетка тих преговора, што говори да је он на одређен начин учествовао у креирању предлога који не одговара ни делу Бошњака, а ни Хрватима и Србима.

Он је рекао да рјешења која су понуђена у Бутмиру представља коријениту промијену Устава, која не може да се прихвати.

"БиХ не може у овом тренутку не може да функционише ако се створе неке велике институције на заједничком нивоу, него обрнуто", нагласио је Радмановић.

Српски члан Предсједништва БиХ је оцијенио да се Србија веома коректно понаша према БиХ, а не само према РС и да су њени ставови су потпуно јасни и опште прихватљиви.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog