Društvo

Приједор: Пожар у индустријској зони

ПРИЈЕДОР - Пожар који је синоћ нешто послије 20.00 часова избио у хали предузећа ''Ласта компани'' у индустријској зони ''Целпак'' у Приједору локализован је ноћас око 2.30 часова, повријеђених није било, а материјална штета још није процијењена.


Ватрогасац Раденко Петрић рекао је новинарима да је на гашењу пожара била ангажована комплетна Територијална ватрогасна јединица са 32 ватрогасца и три комбинована возила.

''У року двадесетак минута ватру смо ставили под контролу, а гашење је трајало око шест и по часова'', рекао је Петрић, додавши да и данас на згаришту ватрогасци дежурају како би спријечили сваку могућност поновног активирања пожаришта.

Он је нагласио да су се у објекту захваћеном ватром налазиле двије ацетиленске и двије боце кисика, што је представљало потенцијалну опасност.

''На вријеме смо успјели да се пробијемо до плинских боца тако да није дошло до експлозије'', истакао је Петрић и додао да је јак вјетар додатно отежавао посао ватрогасцима, као и остаци великих количина лајма који се користио у некадашњој фабрици ''Целпак'' за припрему производње папира.

Петрић је појаснио да је ова материја нешкодљива, али и врло запаљива.

Полиција је, због свега наведеног, док пожар није локализован блокирала подручје око ''Целпака'', а искључена је и електрична енергија без које су потрошачи у овом дијелу Приједора били око три часа.

Петрић је нагласио да је ово један од највећих и најзахтјевнијих пожара који је у последњих десетак година избио на приједорском подручју.

Власник предузећа ''Ласта компани'' Младен Ратковић рекао да је први пожар у хали у којој су се налазиле машине за припремну производњу папира избио јуче око 18.00 часова на ваљку обложеном смолом, којег су сјекли.

''Пожар је био малог интензитета, тако да смо га апаратима угасили'', рекао је Ратковић и додао да је поново букнуо око 20.00 часова.

Он је навео да у хали није било радника, а да је ватрогасце позвао чувар у ''Целпаку''.

''Штету још не могу процијенити, а ово је један од објеката који сам купио на лицитацији стечајне масе бивше фабрике 'Целпак' за 5.000.000 КМ'', рекао је Ратковић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog