Republika Srpska

Златни љиљани пристали на умањење накнада од 10 одсто

САРАЈЕВО - Добитници највиших ратних признања у Федерацији БиХ прихватили су умањење накнада за више од десет одсто, након што је федерална Влада извршила умањење плата изабраних функционера, као и свих буџетских корисника у износу већем од десет одсто.


Савез добитника највећих ратних признања ФБиХ саопштио је да су договор o умањењу накнада представници Савеза постигли са федералним премијером Мустафом Мујезиновићем и ресорним министром Захидом Црнкићем.

На састанку је договорено и да закон који третира ову популацију, у контексту његовог укидања, неће бити предмет разговора са Свјетском банком, што значи да ће остати и даље на снази и у примјени.

Заједнички став са јучерашњег састанка је и да је неопходно провести свеобухватну и ригорозну ревизију у области борачко-инвалидске заштите као и у другим сферама друштвеног живота, наводи се у саопштењу.

Мујезиновић је овом приликом подржао рад и напоре ресорног министра Захида Црнкића, док Савез и даље тражи његову смјену у складу са закључком Федералног парламента од 2. октобра.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog