Društvo

Кнежевић поново оптужује Мила и Цанета

ПОДГОРИЦА - У петак увече, на годишњицу убиства власника „Национала", црногорски бизнисмен Ратко Кнежевић је у емисији Хрватске радио-телевизије „Хрватска уживо" поново за ликвидацију Иве Пуканића оптужио „дувански картел" иза кога стоји црногорски премијер Мило Ђукановић. Кнежевић је као организатора Пуканићевог убиства навео бизнисмена Станка Суботића Цанета.


„Пуканић је својим писањем зауставио највећи шверцерски посао послије Другог свјетског рата у Европи. Главни људи, који су деведесетих година организовали шверц цигарета преко Црне Горе, наручили су убиство, док је Јоца Амстердам и ухапшена екипа за новац пратила, организовала и 23. октобра прошле године усмртила Пуканића", изјавио је Кнежевић гостујући на ХРТ.

Ратко Кнежевић је у четвртак и петак у сједишту УСКОК (Уреда за сузбијање корупције и организираног криминалитета) у Загребу скоро десет сати износио своја сазнања о Пуканићевом убиству, као и о важним људима који су организовали балканску мрежу шверца цигарета.

Незваничне информације указују да би хрватско правосуђе оптужницу против осумњичених за убиство Пуканића и Нике Франића могло да подигне крајем наредне недеље.

Како је „Политици" потврдио специјални тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић, прије него што се „повјерио" хрватским истражитељима, Ратко Кнежевић је 15. октобра дао исказ и представницима српског тужилаштва.

Према Радисављевићевим ријечима, Специјално тужилаштво за организовани криминал ће Кнежевића највероватније предложити као свједока у процесу који се против Суботића води у одсуству.

- Кнежевић је саслушан пре десетак дана. Његов исказ обухватио је и теме које је поновио гостујући на ХРТ-у. Према нашем мишљењу, у свом исказу понудио је поприлично интересантне информације. Стога ћемо га највероватније уврстити као сведока у процесу против Станка Суботића, а надам се да ће информације којима он располаже бити занимљиве и суду - рекао је Радисављевић за Политику.

Истовремено, црногорски медији пренијели су информацију да је врховни државни тужилац Ранка Чарапић прије три дана преко хрватских колега ступила у контакт са Ратком Кнежевићем, који је пристао да своја сазнања о „дуванској мафији" и серији неразјашњених ликвидација у Србији и Црној Гори подијели и са црногорским истражним органима

„Тачно је да сам тражила разговор са Кнежевићем и он је пристао", рекла је Чарапићева, а пренијела Радио-телевизија Црне Горе. Према незваничним информацијама, Кнежевић је одговорио да пристаје на разговор, али једино у Загребу и то у присуству тамошњих надлежних органа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog