Republika Srpska

Лука Бар: Губитак, али мањи него прошле године

БАР - Лука Бар је у првој половини ове године забиљежила нето губитак од 380.900 евра, што је два пута мање него у истом прошлогодишњем периоду.


Према извјештају о пословању Луке, укупни приходи компаније повећани су у односу на прву половину прошле године за 4,2 одсто, на око девет милиона евра.

Трошкови продаје, административни и остали пословни расходи износили су 9,91 милион евра, скоро 11 одсто мање него у упоредном периоду.

Нето финансијски трошак повећан је 92 одсто, на 47.220 евра.

За готовинске исплате добављачима и запосленима Лука Бар је у првој половини године потрошила 9,34 милиона евра, што је 5,5 одсто мање него у истом прошлогодишњем периоду.

Укупна актива Луке Бар смањена је 31 одсто - на око 142,81 милион евра.

Лука Бар је у септембру подијељена на два акционарска друштва - Контејнерски терминал и Генерални терети, и три друштва са ограниченом одговорношћу.

Савјет за приватизацију расписао је у сриједу тендер за продају 54,05 одсто акција компаније Контејнерски терминал и Генерални терети и додјелу концесије на 30 година, са обавезом улагања, као и за продају цјелокупног власништва предузећа Поморски послови и Обезбјеђење и противпожарна заштита.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog