Svijet

Авганистан: Десет американаца погинуло у паду хеликоптера

КАБУЛ - Дест лица, од којих седам америчких војника и три америчка цивила погинуло је јутрос када се срушио војни хеликоптер на западу Авганистана, саопштиле су НАТО снаге.


У саопштењу се наводи да је у овој несрећи повријеђено 26 лица од којих 14 авганистанских и 11 америчких војника и један амерички цивил.

Хеликоптер се срушио, из до сада не познатих разлога, у западном дијелу Авганистана, али, како се истиче у саопштењу, узрок није непријатељска акција.

Анонимни извор из сједишта Међународних снага Исафа прецизирао је да се хеликоптер срушио у провинцији Бадгис, региону гдје су активни талибани.

Ријеч је о трећем америчком хеликоптеру који се срушио данас у Авганистану.

Четири америчка војника погинула су а два су повријеђена рано јутрос у судару два хеликоптера НАТО-а на југу Авганистана.

Портпарол талибана Кари Јусуф Ахмади потврдио је да су њихови људи оборили три летјлице.

"У провинцији Хелманд хеликоптери међународних снага били су у ваздуху када смо пуцали на један од њих те су се они сударили и пали", рекао је Ахмади.

Он је додао да су у провинцији Бадгис оборили хеликоптер типа Чинук (на фотографији) и да су убили 24 страна војника.

Након ових несрећа број погинулих америчких војника је порастао на 267 а од почетка године у Авганистану је погинуло укупно 435 припадника међународних снага.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog