Svijet

"Исламска држава у Ираку" преузела одговорност за нападе

ДУБАИ - Оружана група "Исламска држава у Ираку" која је повезана са Ал каидом преузела је одговорност за двоструки самоубилачки напад у којем је у Багдаду 25. октобра страдало 155 лица.


У саопштењу које је датирано на 26. октобар и постављено на интернет станицу коју често користе милитанти "Исламска држава у Ираку" преузела је одговорност за нападе.

"Мете бомбаша самоубица био је дио густо насељен невјерницима и стубовима одбачене шиитске државе у земљи калифата", наводи се у саопштењу.

У тексту су употријебљени термини који често користе сунитски милитанти како би описали већинске шиите, који чине већину у ирачкој влади од 2003. године када је војном акцијом предвођеном САД свргнут режим Садама Хусеина.

У саопштењу се истиче да је међу изабраним метама "било угњетавачко министарство познато као Министарство правосуђа и локална багдадска скупштина, јер непријатељ једино разуме језик силе."

Иста група преузела је одговорност за нападе извршене у августу недалеко од зграда министарстава у Багдаду у којима је страдало 95 лица.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog