Svijet

Медведев: Не одбацујем могућност промјене изборног закона

МОСКВА - Руски предсједник Дмитриј Медведев изјавио је данас да не одбације могућност измјене изборног закона, послије регионалних избора које је опозиција описала као недемократске, преносе руске агенције.


Странка Јединствена Русија премијера Владимира Путина освојила је убједљиву побједу на гласању одржаном 11. октобра и учврстила своју доминацију у федералном и регионалним парламентима.

Опозиционе странке оптужиле су владајућу партију за масовну изборну превару.

„Предсједник је нагласио да се измјене изборног система догађају чак и у земљама са зрелом демократијом", преносе агенције послије разговора Медведева са шефом Централне изборне комисије Владимиром Чуровом.

Страни медији нису били позвани да прате овај састанак.

„Правила се мијењају, технологија се мијења, ми треба да будемо умјерено конзервативни", рекао је руски предсједник.

Медведев, који је поздравио побједу Јединствене Русије, обећао је раније да ће руски изборни систем постати флексибилнији и омогућити да мање партије остваре извјестан утицај у друштву, након што су потиснуте из политичког живота током два Путинова предсједничка мандата од 2000. до 2008. године.

Три опозиционе странке у националном парламенту, Комунистичка партија, Поштена Русија и Либерално-демократска странка, изашле су из парламента у знак протеста, захијевајући измјену изборног закона, који, како оне тврде, фаворизује Јединствену Русију.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog