Republika Srpska

Реформа пензија у Србији иде по плану

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије Јован Кркобабић и вођа тима Међународног монетарног фонда Алберт Јагер констатовали су данас током сусрета у Београду да реформа система ПИО тече предвиђеном динамиком упркос изузетној комплексности проблема узрокованог економском ситуацијом у земљи.


Кркобабић и Јагер разговарали си у склопу друге и треће рунде преговора са овом међународном финансијском институцијом.

Захтјев ММФ је да се у буџету Србије учине уштеде гдје год је то могуће како би се смањила јавна потрошња и помогло изласку земље из кризе, саопштено је из Кабинета потпредсједника Владе Србије Кркобабића.

Кркобабић је истакао да су пензије ионако, генерално посматрано, на ниском нивоу и да у овој области нема мјеста ни за какве резове или редукције, напротив.

Он је саговорницима пружио детаљну слику о свеобухватној реформи пензионог система која се тренутно проводи, а њен циљ је да се изради такав систем пензионог осигурања који неће задирати у стечена права пензионера, неће доживљавати промјене за дужи низ година и истовремено ће бити економски одржив.

"Садашњи пензиони систем оптерећен је бројним негативним насљеђима и додатно угрожен растућом незапосленошћу, а посебно недисциплином која влада у области плаћања доприноса, што сада, али и у будуће,доноси много невоља укупној економији земље", додао је Кркобабић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog