Sport

Андре Агаси признао да се дрогирао

ВАШИНГТОН - Осмоструки освајач тениских грен слем турнира Андре Агаси шокирао је спортску јавност признањем да је узимао дрогу "кристал мет" и лагао истражитеље да би избјегао казну.


У својој аутобиографији амерички тенисер описао је како је први пут узео ову дрогу 1997. године, као и тренутак када је обавијештен да је пао на допинг тесту.

Предсједник Међународне тениске федерације Франческо Ричи Бити изјавио је да је "изненађен и разочаран" овим открићем.

Шеф Антидопинг агенције Џон Фехи позвао је тениску федерацију да разјасни околности под којима је Агаси избјегао казну.

У својој књизи Агаси (39) пише да је адиктивну дрогу први пут узео када му се каријера нашла у силазној путањи, те да му је сналажење у свијету опијата олакшао његов помоћник, који је и сам конзумирао амфетамин.

"Постоји тренутак жаљења, послије којег слиједи велика туга. Потом долази плимни талас еуфорије који односи све негативне мисли из моје главе. Никада се нисам осјећао живљим и са више наде - никада нисам осјетио такву енергију", пише амерички тенисер.

Агаси се појавио на тениској сцени крајем осамдесетих и својим карактеристични стилом, са дугом косом и необичним одијевањем, одмах постао хит међу новом генерацијом љубитеља тениса. Професионалну каријеру окончао је 2006. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog