Društvo

Jaхорина: НАТО и партнери разговарају о безбједности

САРАЈЕВО - БиХ ће бити домаћин дводневних неформалних разговора о безбједности између НАТО и његових евроатлантских партнера који ће почети данас на Јахорини.


Министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај одржаће уводно предавање првог дана разговора, на којима ће учестовати око 80 дипломата и политичких планера из 28 чланица НАТО, те 22 партнерске земље, током којих ће се разматрати дугорочни безбједносни изазови и перспективе Савеза, те његови партнерски односи.

Овај годишњи састанак Евроатлантског партнерског вијећа (ЕАПЦ) у оквиру засједања Атлантске савјетодавне групе за политику (АПАГ) неформални је састанак без фиксног дневног реда - саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Теме које би требало да буду разматране укључују интеграцију западног Балкана у заједницу евроатлантских земаља, продубљивање и ширење партнерских односа војне Алијансе и развој новог Стратешког концепта за НАТО.

Почетак састанка и уводно излагање Алкалаја предвиђено је за 10.00 часова у хотелу "Бистрица", након чега ће састанак бити затворен за јавност.

Овим сусретом предсједаваће помоћник генералног секретара НАТО за политичка питања и безбједносну политику, амбасадор Мартин Ердман који ће на маргинама састанка бити доступан медијима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog