Svijet

Манири за столом: прогутала 78 комада есцајга

АМСТЕРДАМ - Холанђанки Маргарет Далманс, која је опсједнута гутањем кашика и виљушки, љекари су морали хируршким путем да ваде прибор из желуца пошто је у једној кантини прогутала сав есцајг.


Хирурзи су у болници у Ротердаму из жениног желуца извадили 78 различитих прибора за јело након што је дошла због болова у стомаку.

На рендгенском снимку који је направљен прије операције види се више десетина кашика и виљушки у стомаку 52-годишње жене.

"Све указује на то да она пати од неке врсте опсједнутости и сваки пут када сједне да једе игнорише храну и гута прибор за јело", рекао је један од љекара.

Далмансова ради као секретарица у локалној агенцији за некретнине и љекарима је рекла да не може да одоли нагону да гута прибор за јело.

Љекари су отркили и да ово није први пут да је она гутала прибор за јело. Према њиховим ријечима, њој је изречена дијагноза неке врсте ограниченог поремећаја личности са нагоном да гута прибор.

Стручњаци истичу да има случајева у којима људи имају нагон да гутају стране предмете, али нико није одједном прогутао тако велики број прибора за јело.

Они су потврдили да је жена гутала само кашике и виљушке, али никада ножеве, мада нису знали разлог зашто.

Далмансова се у потпуности оправила и добро одговара на третман који прима за њену опсесију.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog