Sport

Предсједник Звезде: Докони тужилац и због мајице кажњава

БЕОГРАД - Владан Лукић и Црвена звезда биће "на тапету" тужилаштва због поруке на дуксерици коју је предсједник црвено-белих носио на куп утакмици у Новом Пазару, а из Љутице Богдана поручују: "Ако немате паметнија посла, ок".


Поводом најаве вршиоца дужности републичког тужиоца Слободана Радовановића да да ће поднијети прекршајну пријаву против Црвене звезде и председника клуба због ношења дукса на коме уз слику навијача Звезде стоји парола «Док се земља око сунца креће», Лукић је изразио чуђење и невјерицу.

"После изјаве тужиоца Радовановића да ће покренути прекршајни поступак против Црвене звезде и мене јер сам носио дукс - могу само да кажем да сам срећан човек. Чим тужилац има времена да се бави дуксом и шампањцем верујем да је похапсио све криминалце, наркодилере и убице што му је иначе основни посао. Ако смо ја који сам носио дукс и они који су пили шампањац највећи проблем у земљи - ето прилике Радовановићу да се прослави", истакао је Лукић.

На сајту Звезде, осим изјаве предсједника, објављена је и фотокопија фискалног рачуна којом Лукић жели да потврди да је дуксерицу купио у продавници, а од Пореза на додату вредност користи је имала и држава.

"Тај дукс сам купио у регистрованој продавници и платио га 2.900,00 динара од чега је држава на име ПДВ-а зарадила 442,37 динара. За куповину сам добио легалан фискални рачун. Дакле, нисам купио ништа нелегално и ваљда би ревносни Радовановић унапред забранио неки производ који промовише насиље. За информацију тужиоцу, на дуксу је насликан навијач који носи заставу свог вољеног клуба и речи: 'Док се земља око сунца креће...", навео је Лукић.

Предсједник Звезде је закључио, као и многи навијачи, да је "очигледно да Радовановић никада у животу није био на стадиону".

"Да јесте знао би оно што и сваки од четири милиона навијача Звезде - да песма гласи: 'Док се земља, док се земља око сунца креће, звездини се барјактари умирити неће, дува тајфун, дува тајфун, кошава све носи, сваком ветру, сваком ветру, барјак наш пркоси".

"Е, ако је то позивање на насиље ја ћу драге воље као и државни функционери у случају 'шампањац' платити прекршајну казну и задовољити строгог тужиоца!", поручио је председник Црвене звезде.

Иначе, "случај шампањац" односи се на детаљ послије меча Србија - Румунија (5:0) којим је српска репрезентација обезбиједила пласман на Мундијал, а предсједник Србије Борис Тадић, министарка спорта Снежама Марковић-Самарџић и предсједник ФСС Томислав Караџић тај успјех залили пенушавим пићем на стадиону, иако је законом забрањено да се алкохол точи на спортским објектима у вријеме одигравања утакмице.

Интересантно је да и Лукић, као и недавно Тадић, себи пресуђују прије суда, наводећи да ће казну платити, иако се за поменуте прекршаје као казна у закону наводи и затвор.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog