Svijet

Сомалија: Гусари траже седам милиона за откуп

ЛОНДОН - Сомалијски гусари упутили су захтјев за откуп отетог британског брачног пара Пола и Рејчел Чендлер са њихове јахте у Индијском океану у износу од седам милиона долара.


"Само нам је потребан мали износ од седам милиона долара. Уколико они не повреде нас нећемо ни ми њих", рекао је неименовани члан банде.

Британски Форин офис потврдио је да су примили вијест о захтјеву за откуп, али ли да не могу да потврде његову аутентичност.

У телефонском позиву свом брату Стивену Колету Рејчел Чендлер јер рекла да се боре са притиском и да им отмичари дају храну и воду.

Британски дневник "Гардијан", писао је у јучерашњем издању да је Пол Чендлер (59) изјаво је телевизијској станици "Ај ти ви њуз" да су он и његова 55-годишња супруга отети 23. октобра док су пловили из Сејшела ка Танзанији.

Чендлер је рекао да су он и његова супруга тренутно у контејнеру на броду под именом "Кота ваџар", који плови под заставом Сингапура, а отет је прије двије седмице.

Британско Министарство одбране саопштило је средином прошле седмице да је пронађена јахта британског брачног пара Чендлер.

Јахта "Лин Ривал" пронађена је у међународним водама и налази се у рукама британске морнарице

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog