Svijet

Тајфун однио још четири живота на Филипинима

МАНИЛА - Тајфун "Миринае" који је током ноћи захватио Филипине однио је четири људска живота, док је изазвао нове поплаве у областима које се још опорављају од недавних сличних непогода, изјавили су данас званичници.


У саопштењу филипинске војске наводи се да је један мушкарац пронађен мртав док се његово једногодишње дијете води као нестало након што их је однијела набујала вода док су покушали да у руралном предграђу Маниле пређу поток.

Из локалне канцеларије службе за ванредне ситуације саопштено је да су пријављена три смртна случаја, а да се пет лица води као нестало у провинцији Лагуна јужно од Маниле.

Портпарол Цивилне одбране Ернесто Торес рекао је да се једно лице води као нестало у сиромашном насељу у Манили након што је његову бараку однијела набујала вода, док се два лица, такође, воде као нестала пошто је њихов аутомобил упао у ријеку усљед урушавања моста.

Тајфун "Миринае", чији су вјетрови достизали брзину до 185 километара на час, треће је снажно олујно невријеме које је захватило Филипине у протеклих пет седмица. Претходне двије олује однијеле су више од 1 100 људских живота.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog