Svijet

Венецуела: Ухапшен паравојни лидер из Колумбије

КАРАКАС - Осам Колумбијаца и два држављана Венецуеле ухапшени су данас на граници ове двије државе због сумње да су учествовали у паравојним активностима.


Министар унутрашњих послова Венецуеле Тарек ел Ајсами рекао је да се међу осам ухапшених Колумбијаца налази и познати паравојни лидер.

"Ухапшени су застрашивали локално становништво, док су посебне пријетње упућене локалном бизнисмену. Они су дијелили летке у којима се наводи да ће ускоро започети `социјалистичка чистка` што значи убиства и нестанци", рекао је Ајсами.

Дипломатске и трговинске везе између два јужноамеричка сусједа и раније су биле напете. Почетком године предсједник Венецуеле Уго Чавез је прекинуо везе и смањио обим трговине због плана Колумбије да снагама САД дозволи употребу седам њихових база.

Тензије између Каракаса и Боготе додатно су појачане током викенда, када је преко границе у Венецуели убијено десет чланова аматерског фудбалског клуба из Колумбије.

Влада Венецуеле је најавила да ће покренути истрагу о овом случају.

Почетком седмице Венецуела је саопштила да су ухапшени агенти колумбијске тајне службе за које Каракас тврди да су планирали да дестабилизују владу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog