Republika Srpska

Нови Сад: Отворен Сомборски булевар вриједан 700 милиона динара

НОВИ САД - Новосадски градоначелник Игор Павличић и директор Завода за изградњу града (ЗИГ) Борислав Новаковић данас су свечано пустили у саобраћај Сомборски булевар, у који је град инвестирао 700 милиона динара.


Павличић је истакао да је овај булевар од изузетне важности због растерећења саобраћаја кроз град.

"Камиони, аутобуси, као и сва друга возила која из Хрватске преко Бачке Паланке стижу у Нови Сад неће више морати да иду у центар града, него ће Булеваром ићи према мостовима на Дунаву и даље према Срему и Београду, односно према југу Србије и Европе, као и БиХ", рекао је Павличић новинарима након отварања Сомборског булевара.

Новаковић је оцијенио да је Булевар битан за развој дијелова града, који су до сад стагнирали.

"Булевар ће у привредном погледу препородити два дела Новог Сада кроз која пролази, а то су насеља Адице и Телеп. Оба насеља већ дуже времена стагнирају у свом развоју, чему је отварањем Булавар дошао крај, јер ће се око њега градити стамбене зграде, пословни, културни и спортски центри, као и нове јавне зелене површине и паркови", рекао је Новаковић.

Част да се први провозају новим градским булеваром припала је новинарима, који су на мјесто отварања дошли аутобусом Градског саобраћајног предузећа у коме се осим градоначеника и директора ЗИГ-а налазили и остали градски челници.

Дионица Булевара која је данас пуштена у саобраћај дуга је 1.850 метара и има двије саобраћајне траке у оба смјера.

Булевар такође има раздјелно острво, бициклистичке и пјешачке стазе, као и одговарајуће паркинге цијелом његовом дужином.

Прије два дана у саобраћај је пуштен и Булевар Европе, заобилазница у центру Новог Сада која је знатно растеретила саобраћај кроз град, посебно кад је ријеч о транзиту возила која долазе из Мађарске и осталих дијелова Европе.

Булевар Европе град је коштао око 600 милиона динара.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog