Društvo

Иницијатива за укидање Босанско-подрињског кантона

САРАЈЕВО - Предсједник Клуба одборника Народне странке "Радом за бољитак" у Скупштини општине Горажде Расим Мујагић покренуо је иницијативу о укидању Босанско-подрињског кантона, објаснивши то потезом очајника у најсиромашнијем кантону у Федерацији БиХ.


Мујагић је навео да у овом кантону, који чине општина Горажде и мјесне заједнице Устиколина и Прача, на сваких стотину становника има један службеник, односно да је 180 запослених у кантоналним институцијама на 18 000 становника, што грађане доводи до "колективног казана".

Иницијатива је упућена у кантоналну Скупштину и у Представнички дом федералног Парламента, а ове седмице почеће прикупљање потписа подршке овој иницијативи.

Према писању сарајевске штампе, ако ова иницијатива не добије подршку, Народна странка "Радом за бољитак" припрема издвајање Горажда из Босанско-подрињског кантона.

Кантонални премијер Назиф Уручи рекао је да се слаже да у БиХ има много више оних који живе на рачун буџета него од производње и стварања вишка вриједности, али наводи да промјене у административној организацији треба вршити на нивоу цијеле БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog