Društvo

Kнежевића саслушава и Тужилаштво Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Црногорски бизнисмен Ратко Кнежевић, чије је саслушање тражило Тужилаштво Црне Горе, биће саслушан до краја новембра, најавила је врховни државни тужилац Ранка Чарапић.


Кнежевић је у више наврата током протеклих мјесеци изнио оптужбе о умијешаности црногорског премијера Мила Ђукановића у шверц цигарета, тврдећи да његов кум (Ђукановић), заједно са српским бизнисменом Станком Суботићем Цанетом, стоји иза убиства власника хрватског недељника "Национал" Иве Пуканића.

"Ступили смо у контакт са Кнежевићем и он је пристао да да изјаву. Суд ће сада ући у тај поступак у коме треба обезбиједити правне претпоставке и услове да дође до саслушања", рекла је Чарапићева.

Осим Кнежевића, Чарапићева је навела да је тражено саслушање још неких особа.

Она је истакла да постоје двије могућности за узимање изјаве од Кнежевића - у оквиру међународне правне помоћи или уз помоћ видео-линка.

Ђукановић је негирао оптужбе, истакавши да ће поступак о шверцу цигарета који се води у италијанском тужилаштву у Барију показати да је све што је изречено на његов рачун "само конструкција".

Кнежевићеве изјаве о околностима под којима је убијен Пуканић затражила су крајем прошлог мјесеца скоро истовремено тужилаштва у Србији и Хрватској.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog