Republika Srpska

Србија: Нема значајног показатеља опоравка економије

БЕОГРАД - Савјетник премијера Србије Бошко Живковић изјавио је да још нема ни једне "фундаменталне промјене" на основу које би се могло тврдити да је српска привреда кренула узлазном путањом.


"Неке досадашње процене појединих министара биле су једноставно погрешне, јер су прерано интерпретирани неки претходни индикатори у кретању индустријске производње", рекао је Живковић.

Према ријечима Живковића, релативан утицај на раст индустријске производње, прерађивачке индустрије и извоза имало је паљење обје високе пећи у жељезари Ју-Ес стила у Смедереву и оправак рециклаже, док, како је истакао, "све остало стоји тамо где је и било".

Он је подсјетио на то да су високе пећи у Смедереву поново упаљене зато што се догодила хаварија у жељезари те компаније у Кошицама, а не због побошљања стања на тржишту челика у свијету.

Говорећи о српској економији у 2010. години, Живковић је оцијенио да је превише непознаница да би се дала озбиљнија процјена стања у сљедећој години и додао да би био задовољан да не буде лошија од 2009. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog