Republika Srpska

Црногорска жељезница изгубила 3,17 милиона евра у девет мјесеци

ПОДГОРИЦА - Жељезничка инфраструктура у Црној Гори имала је за девет мјесеци пословања губитак од 3,17 милиона евра, 60 одсто мање у односу на исти период прошле године.

Из компаније су навели да су на губитак битно утицали расходи који се односе на амортизацију, осигурање кредита, као и исплата отпремнина прекобројним радницима, отпис потраживања и судска извршења.

Укупни приходи компаније износили су 10,46 милиона евра, док су расходи били 13,64 милиона евра. Уштеде су остварене у дијелу смањења трошкова репрезентације, 21 одсто, али су из управе, иако су се похвалили тим податком, истакли да су то минорни износи.

Из Владе, која је већински власник Инфраструктуре, саопштили су да компаније у тој области треба да буду одрживе, а да је тешко очекивати њихову профитабилност.

Предсједник Борда директора Инфраструктуре Зарија Франовић саопштио је да је компанија за 44 одсто повећала приходе у односу на прошлу годину.

Већи приходи остварени су од локација за рекламе, закупа земљишта и пословних простора, издавања траса и прихода од царинског терминала.

У Жељезничкој инфраструктури је запослено 932 радника.

Франовић је на радном доручку са новинарима рекао да су смањење и зараде члановима Борда директора и да је просјечна 407 евра.

Из Жељезничке инфраструктуре најавили су да ће у наредне четири године у компанију бити уложено 101 милион евра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog