Svijet

Пакистан нуди пет милиона долара за хапшење вођа талибана

ИСЛАМАБАД - Пакистан је данас понудио награду од пет милиона долара за сваку информацију која би довела до хапшења, живог или мртвог, Хакимуле Мехсуда, вође Покрета Таблибана Пакистана и још 18 вођа талибана.


Детаљи ове награде прецизирани су у званичном прогласу, који је данас објављен у дневнику "Њуз" а синоћ је емитован на пакистанским телевизијским станицама.

"Особа која ухвати живе или мртве ове људе, или да конкретне информације које би довеле до њиховог хапшења влада ће наградити новчано", наводи се у прогласу.

У тексту се додаје да су терористи Покрета Талибана Пакистана, покрета који је забрањен, умијешани у свакодневне нападе и одговорни су за смрт невиних муслимана.

"Дјела ових насилника који не поштују Бога каљају име племена Мехсуд, али и име Пакистана у читавом свијету. Ови људи заслужују да буду кажњени... Помозите влади Пакистана да их уништи", наводи се у саопштењу.

Највећа награда од 50 милиона рупија (600.240 долара) понуђена је за хапшење Хакимуле Мехсуда, вође Покрета Талибана Пакистана, његовог главног сарадника поручника Валија ур-Рехмана Мехсуда и једног од главних за обуку самоубица Карија Хусена Мехсуда.

Награда између 10 и 20 милиона рупија понуђена је за још16 вођа талибана.

Евентуалне информације требало би доставити локалним управама или службама безбједности, наводи се у летку и напомиње потпуна анонимност.

Ове награде понуђене су мање од недјељу дана од крвавог напада у коме је од експлозије аутомобила бомбе у Пешавару погинуло 134 лица.

У копненој офанзиви покренутој 17. октобра у Јужном Вазиристану ангажовано је више од 30 000 пакистанских војника.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog