Svijet

Ал Каида: Нападајте Запад бомбама кућне израде

ДУБАИ - Лидер огранка Ал каиде за Арапско полуострво Абу Башир Насер ал Вахајаши позвао је милитанте да покрећу нападе на аеродроме и возове у земљама Запада, истичући да се бомбе кућне израде могу лако направити од материјала из свакодневне употребе.


Аналитичари наводе да исламистичка група покушава да обезбиједи мање побједе како би задржала свој застрашујући имиџ пошто се испоставило да су пријетње које су изрекли њихови лидери о великим нападима на западне мете само ријечи без дјела.

Ал Вахајаши је у тексту објављеном у интернет магазину Сада ал Малахем позвао милитанте да нападају секуларне медијске личности и колумнисте који промовишу политику владара на Блиском истоку.

"Не треба уложити превелики напор или потрошити велику количину новца да би се направило десет грама експлозива. Не тражите предуго материјале пошто они већ постоје у вашој кухињи. Направите експлозивну направу коју можете бацити или активирате путем даљинског упаљача", наводи Вахајаши.

Према његовим ријечима, земље које треба нападати су оне које учествују у ратовима у муслиманским земљама попут Алжира, Ирака, Авганистана и Јемена а који су покренути након напада на америчке градове Њујорк и Вашингтон.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog