Republika Srpska

РС: 13 општина прешло у вишу категорију развијености

БАЊА ЛУКА - У вишу категорију развијености у овој години прешло је 13 општина Републике Српске, рекла је портпарол Министарства управе и локалне самоуправе РС Сандра Ковачевић.


"Општине Пале, Теслић и Зворник су из категорије средње развијених прешле у категорију развијених, док су Вишеград, Нови Град и Челинац из категорије неразвијених прешле у средње развијене", рекла је Ковачевићева.

Она је додала да су општине Кнежево, Лопаре, Невесиње, Рогатица, Рудо, Чајниче и Шековићи из категорије изразито неразвијених прешле у категорију неразвијених општина.

Осам општина пало је у нижу категорију развијености и то Вукосавље, Доњи Жабар, Источни Дрвар, Источни Стари Град, Језеро, Оштра Лука и Трново, које су из неразвијених прешле у изразито неразвијене општине, док су Милићи из развијене прешли у средње развијену општину.

Критеријуми за оцјену развијености су остварени изворни приходи буџета општине по становнику и укупни приход на нивоу општине, густина насељености, број љекара на 1.000 становника, број телефонских прикључака, укупна дужина магистралне, регионалне и локалне путне мреже, број корисника јавних водовода, број незапослених и број ђака.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog