Republika Srpska

Почиње исплата подстицаја за произвођаче млијека

БАЊА ЛУКА - Произвођачима млијека у Републици Српској до краја године биће исплаћивано 20 фенинга по литру испорученог млијека, прописано је измјењеним Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села, који је данас ступио на снагу.


Портпарол Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Бојан Кецман потврдио је да до краја ове године, пољоприврдним произвођачима неће бити исплаћиване премије за млијеко на основу квалитетних класа, као што је то било предвиђено Правилником о квалитету свјежег сировог млијека, него по јединственој цијени, без обзира на квалитет млијека.

"Овом мјером желимо да дамо још времена пољопривредницима да се припреме за производњу што квалитетнијег млијека такозване екстра класе када се, почетком наредне године, премија за млијеко буде обрачунавала, на основу квалитетних класа, које су утврђене у Правилнику", појаснио је Кецман.

Он је додао да би до тада требало да буду отклоњене све "техничке препреке на терену" пошто "више неће бити одгађања примјене Правилника о квалитету свјежег сировог млијека".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog