Svijet

Вијетнам: До сада пребројано 57 жртава тропске олује

ХАНОЈ - Број погинулих у налету тропске олује "Мирине" у Вијетнаму достигао је 57, а власти те земље су појачале спасилачке операције у погођеним централним дијеловима земље, јавили су данас државни медији.


У најтеже погођеној провинцији Фу Јен јуче и данас су пронађене још 24 жртве, јер су спасилачке екипе успеле да допру до изолованих делова те области, док се још 18 људи води као нестало.

Од поплава проузрокованих олујом, према подацима владе, још 18 људи је у међувремену изгубило живот, док се седморо води као нестало.

У спасилачким операцијама учествује и вијетнамска војска, која глисерима превози људе из потопљених домова и допрема до њих воду и основне животне намирнице.

Око 15 000 људи евакуисано је из провинције Фу Јена, гдје је данас ниво воде почео да опада.

У сусједној провинцији Бин Дин војни хеликоптери и даље допремају храну и свјежу воду за становнике који су заробљени због неприступачности терена.

У олуји и поплавама 52 људи је повређено, а уништено је или оштећено 14.000 кућа, док је угрожено око 5.000 хектара поља под пиринчем и житарицама, саопштио је Национални комитет за контролу поплава и олуја.

Олуја "Мирине" је снагом тајфуна током викенда погодила, најпре, Филипине и убила 20 људи, након чега је изгубила снагу и кренула преко Јужнокинеског мора ка Вијетнаму.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog